محمد زمانیان، رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در بازدید معاون علمی فناوری ریاست جمهوری و معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی(تات) از بانک ژن گیاهی ملی ایران بر تاریخچه تحقیقاتی و دستاوردهای موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر تأکید کرد.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، زمانیان ضمن بیان خیرمقدم و تاریخچه تحقیقاتی موسسه بهعنوان یکی از با قدمت ترین مؤسسات سازمان تات، از صرفهجویی ارزی یک میلیارد دلاری حاصل واگذاری فناوری تولید بذور ارقام به بخش خصوصی در سال گذشته خبر داد و گفت: توانستهایم در محصولات دانههای روغنی، سبزی و صیفی و ذرت به فناوری هیبرید دست پیدا کنیم. وی افزود: تولید هستههای اولیه بذور محصولات اساسی زراعی یکی از رسالتهای مهم موسسه است و با تحقیقات بر 35 محصول زراعی اساسی این موسسه در خط مقدم امنیت غذایی کشور قرار دارد.
زمانیان ، خودکفایی در تولید 99درصد هستههای اولیه بذر غلات ،87 درصد بذر ذرت، 100 درصد بذر حبوبات و 90 درصد گیاهان علوفهای را یکی دیگر از دستاوردهای موسسه تحقیقات برشمرد که حاصل این دستاوردها را افزایش 25 درصدی بهرهوری مصرف آب عنوان کرد، وی افزود: محققان این موسسه توانستهاند کیفیت گندم نان کشور را از 10 درصد به 12 درصد ارتقاء دهند.
رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر خاطرنشان کرد: ارقام گندمی را به بخش کشاورزی معرفی کردیم که نسبت به زنگ زرد و زنگ سیاه مقاوم هستند و این فناوری منجر به کاهش دو تا سه هزار تنی مصرف سموم قارچکشها درکشت محصولات زراعی بهویژه گندم شده است.
وی با اشاره به روند افزایشی معرفی ارقام توسط موسسه گفت: تا سال 1392 میانگین ارقام معرفیشده در موسسه پنج رقم در سال بود که از سال 93 تاکنون بهطور میانگین سالانه 15 رقم توسط محققان این موسسه به عرصه کشاورزی کشور معرفی میشود.