بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه ای

                                                   

                     دكتر علي ماهرخ                                            دكتر محمدرضا شیری

         (دكتري فيزيولوژي گياهان زراعي)                        (دكتري اصلاح نباتات، ژنتيك بيومتري)                      

                      رئیس بخش                                                        معاون بخش

    بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه ای در سال 1349 با هدف توسعه و بهبود کشت ذرت هیبرید در کشور با همکاری مؤسسه زمون پل یوگسلاوی آغاز به کار نمود به طوري که 20 نفر کارشناس ایرانی با همکاری 7 نفر کارشناس یوگسلاوی در زمینه های به نژادی، به زراعی، تولید بذر، مبارزه با آفات، بیماری ها و علف های هرز فعالیت خود را شروع نمودند. در این راستا بررسی های علمی و فعالیت های مربوط به کشت و توسعه زراعت ذرت در ایران آزمایش های علمی و معرفی ماشین آلات جدید به منظور مکانیزه نمودن کشت و مواظبت و برداشت ذرت، اصلاح و تهیۀ بذر هیبرید و همچنین شناسائی ارقامی که با شرایط آب و هوائی ایران تطابق داشته باشند، مد نظر قرار مي گیرد.


    در ابتدا، فعالیت های تحقیقاتی یونجه نیز به عهده این بخش محول گردید، ولی در سال 1363 بخش تحقیقات گیاهان علوفه ای تشکیل و علاوه بر یونجه، تحقیقات مربوط به شبدر، سورگوم، اسپرس، ارزن و سایر گیاهان علوفه ای را نیز عهده دار شد. در سال 1377 در راستای سیاست های سازمان تات، مجددا" این دو بخش ادغام و بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه ای تشکیل شد. در حال حاضر این بخش در جهت دستیابی به اهداف تحقیقاتی خود با کمک 62 نفر از کارشناسان و محققان در سراسر کشور و با استفاده از 36 ایستگاه تحقیقاتی، پروژه های متعددی را در قالب طرح های تحقیقاتی در زمینه های مختلف ذرت، سورگوم، یونجه، شبدر، ارزن، اسپرس، خلر، ماشک و سولا در دست اجرا دارد. همچنین این بخش در ارتباط با همکاری نزدیک با سایر مؤسسات و مراکز خارجی و بین المللی از قبیل سیمیت مکزیک، ایکاردا، ایکریسات، نویساد یوگسلاوی و مؤسسه لوکیاننکو در کراسنودار روسیه می باشد.
    با توجه به طرح خودکفایی ذرت دانه ای و پیش بینی توسعه سطح کشت ذرت دانه ای کشور تا 415000 هکتار و دستیابی به عملکرد 5/8 تن در هکتار، تحقیق همه جانبه جهت دستیابی به این هدف اجتناب ناپذیر می باشد. از این رو بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه ای ملزم به اجرای برنامه های تحقیقاتی در راستای توليد و معرفي ارقام جديد و سازگار به شرايط اقليمي نقاط مختلف كشور مي باشد. 


    6.1.8.0
    گروه دورانV6.1.8.0